Până la începutul lunii noiembrie 2019, mai mult de 7 milioane de turişti şi-au petrecut vacanţa în peninsula Crimeea. Anunţul a fost făcut agenţiei naţionale ruse de presă TASS, la începutul lunii decembrie, de către Gheorghi Muradov, vicepreşedinte al Consiliului de Miniştri al autoproclamatei Republici Crimeea, din componenţa Federaţiei Ruse.

Oficialul de la Simferopol a mai adăugat că în 2019 s-a constatat o sporire a numărului de turişti străini care au ajuns în Crimeea, inclusiv din state ale Uniunii Europene, SUA şi Canada, ţări care au impus în 2014 sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse. Până la sfârşitul acestui an, numărul turiştilor în peninsulă este aşteptat să ajungă la 7,5 milioane iar pentru 2020 proiecţia este de peste 8 milioane de vizitatori.

Un oficial de la Simferopol, capitala peninsulei Crimeea, a anunţat recent mass-media ruse că din 2022 vor fi deschise zone special amenajate pentru turismul de jocuri de noroc şi de cazinou. Serghei Aksenov a mai precizat că, în acest sens, aeroportul militar Belbek, care deserveşte oraşul Sevastopol, va fi dotat şi cu piste şi terminale pentru civili iar cursele aeriene vor lega oraşe din întreaga lume cu Crimeea. Estimările susţin că acest tip de turism ar putea aduce la bugetul de stat în jur de 25 miliarde ruble, adică aproximativ 500 milioane dolari anual. O parte din aceste sume vor rămâne în Crimeea, pentru a compensa pierderile cauzate de sancţiunile economice şi financiare internaţionale.

mai mult la :   /www.info-sud-est.ro/

Lasă un răspuns